Patrick Mouratoglou a propus modificare uneia dintre cele mai importante reguli ale tenisului, pe motiv că publicul are tendința de a se plictisi. Vorbim despre momentul în care un jucător servește.
Concret, acesta ar trebui, în opinia francezului, să aibă la dispoziție doar un singur serviciu, nu două, cum se întâmplă în momentul de față, dar a făcut referire și la o altă problemă intens dezbătută: reducerea timpului dintre puncte.
De altfel, „sportul alb” riscă să se confrunte cu o scădere a popularității în viitorul nu foarte îndepărtat. Statistica arată că generația tinde să-și piardă interesul, pe fondul duratei mari a unor meciuri, dar și a timpului efectiv de joc raportat la cel în care se stă.
În sprijinul propunerii sale, antrenorul francez a afirmat cu tărie că multe dintre punctele obținute ușor de jucători cu ajutorul serviciului ar fi eliminate, iar tenisul ar reuși să devină mai atractiv. Cu atât mai mult dacă s-ar lua în calcul și o reducere a timpului dintre puncte, chiar dacă unele turnee nu permit depășirea pragului de 25 de secunde.
„Ar trebui să fie un singur serviciu. Dacă această regulă va rămâne neschimbată, sportul nostru va deveni plictisitor pentru fani. Nu ar mai trebui să existe cel de-al doilea serviciu. Având în vedere cât de bine servesc acum mulți dintre jucători, sunt prea mulți ași în fiecare game și devine plictisitor.
În prezent, ai o secundă de joc și apoi 25 sau 30 de secunde de așteptare, asta nu funcționează. Cu un singur serviciu, numărul așilor și al punctelor câștigate doar prin serviciu s-ar reduce considerabil, iar spectatorii ar vedea mai multă acțiune pe teren”, a declarat Patrick Mouratoglou.
De altfel, francezul a eliminat cel de-al doilea serviciu în turneul demonstrativ Ultimate Tennis Showdown, pe care l-a înființat în 2020, cu sprijinul omului de afaceri Alex Popyrin, tatăl jucătorului de tenis Alexei Popyrin. Și nu este singura modificare.
Meciurile se împart în patru sferturi cronometrate, nu în seturi, fiecare serviciu trebuie să se încadreze într-un timp limită de 15 secunde, iar jucătorii beneficiază de time-out împreună cu antrenorul. Departajarea în caz de egalitate după cele patru sferturi se face prin așa-numita „moartea subită”: câștigă cel care reușește să obțină două puncte consecutive.
De asemenea, se aplică modul Knock-out, care presupune că un jucător pierde partida dacă este condus cu mai mult de 10 puncte diferență. Toate aceste reguli au fost introduse la solicitarea lui Mouratoglou.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER